Hjem > Asia, barn, ideologi, integrasjon, integrere, Kina, Oslo, Veitvedt > Litt kinesisk integrering på Veitvedt i Oslo ,men bare litt

Litt kinesisk integrering på Veitvedt i Oslo ,men bare litt


Veitvedt skole i Oslo

Søndagene hos oss er vanligvis fyllt med rutiner og faste gjøremål.I tillegg til Norsk, har sønnen (8) i huset Kinesisk som morsmål .Han følger Undervisningen på Veitvedt skole i Oslo hver søndag.
Å komme hit  som pappa og nordmann  får meg fort til å føle med hensatt til Kina.Det yrer  mandarin over alt i disse timene,
I ventetiden  under undervisning til gutten  så prøver jeg å snakke med andre som også venter på sine håpefulle.»Andre»er kinesiske mødre for det meste.De prøver seg på tai chi en asiatisk kamp kunst.

Tai chi er ansett som en myk kampsport, en kampsport der dyp avslapping eller mykhet i musklene (spesielt i overkroppen) blir brukt i stedet for å anspenne dem. Tai chi bruker for det meste musklene i bein, hofter og midje til å generere kraft da disse er mye sterkere enn musklene i armene. Disse anspennes heller ikke, fokus er på vektomplassering og momentet dette fører med seg.


Jeg prøver meg på nihao og andre gloser jeg har lært meg uten å lykkes særlig.Det blir ikke noe respons ,blikkene rettes mot gulvet.

Men om litt …en av mødrene fniser  litt og smiler før dansen eller kamp kunsten begynner igjen

Reklamer
  1. Ingen kommentarer så langt.
  1. No trackbacks yet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: