Hjem > Amerikanerene, ap, Arbeiderpartiet, Barack Obama, dagsavisen, EU, Jens Stoltenberg, Rødgrønne, regjeringen, sosialdemokratene, Storbritannia, Tony Blair, USA, velferdsmodellen > Statsministeren Jens Stoltenberg opptrer som en rikmann som belærer sin nabo at han burde ha penger på bok.

Statsministeren Jens Stoltenberg opptrer som en rikmann som belærer sin nabo at han burde ha penger på bok.


Statsminister Jens Stoltenberg tar en belærende og arrogant tone overfor gjelstyngede land i USA og Europa et i et oppslag i Dagsavisen den 21/7.

Verken Hellas, Italia, Irland eller Portugal har spesielt lave skattenivåer, men likevel er de kommet i krise. Flere europeiske land med lavere eller flat skatt har klart seg relativt bra gjennom krisen. Stoltenberg kommer derfor med enkle og lettvinte politiske poenger om krisen i Europa.

Jens Stoltenberg påstår at hvis skattenivået i USA hadde vært høyere ville USA hatt bedre velferdsordninger. Her sitter Norges statsminister på berget og belærer USA alt om USAs velferdsordninger og de helseforsikringsløsninger som delvis er grunnen til de store skatte forskjeller det er mellom USA og Norge.

Dette er den gamle leksen fra Stoltenberg med skyts om at høyresidens mangeårige rop om store skatteletter er uansvarlig.
Han løser problemene for Storbritannia ved å lære britene at hvis de hadde hatt skatter som i Norge ville problemene vært langt mindre. Det Stoltenberg åpenbart ikke tenker på at det har vært arbeiderpartregjering i Storbritannia mellom 1997-2009 .
Det neppe er læringsevnen det er noe galt med, men mangelen på oljeformue og løpende inntekter fra oljevirksomhet. Statsminister Jens glemmer at da den Rødgrønne regjeringen lanserte den ene krisepakken etter den andre i 2008 og 2009 var de stort sett finansiert ved økt uttak av oljepenger.

Utspillet til Statsminister Jens Stoltenberg vitner også om fantasiløshet ved å påstå at et høyt skattenivå løser det meste av problemene som er i USA og EU i dag. Det betyr for Stoltenberg og hans Arbeiderparti økte skatter for de som til enhver tid defineres som rike eller velstående. Så enkelt er det ikke.

Ingen vet bedre enn nordmenn hvordan andre land og folk skal løse sine problemer.

 1. 31. juli 2011, kl. 23:46

  USA er særdeles følsom for internasjonal konkurranse, og ved høyere skattenivå vil flere selskaper flagge utenlands. Kina og India har ledig produksjonskapasitet, foruten en bråte andre asiatiske land som Vietnam og Thailand.

  USAs byråkrati er vel nærmest like volumiøst som vårt eget, bare med den forskjell at de ikke har råd til det…byråkrati makter aldri å skjære seg ned selv, det må demokratisk valgte representanter gjøre….og det er aldri den rette tiden…men det må gjøres dersom det ikke skal sprenges av seg selv!

  • 3. august 2011, kl. 06:54

   Dette stemmer med hva mine venner der borte sier også. Jeg ser at Kina offisielt er fornøyd med tiltakene i dag på txt tv.Klimaet mellom demokrater og republikanere er utrolig anspent.Utrolig at det har pågått så lenge ,med de konsekvenser det har ført til.

 1. No trackbacks yet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: