Hjem > Uncategorized > Gjør 22 juli markeringen til en markering for demokratiet

Gjør 22 juli markeringen til en markering for demokratiet


Det er mange som vil markere dagen 22/7 i dag.Tv2 og NRK legger opp til et endret sende skjema som ved andre høytider.Det er markeringer over hele landet også kirkene, ikke ulikt andre høytider.Det utenkelige skjedde med drapene og terroren av uskyldige i lille og fredlige Norge . Jeg trodde som mange, de første timene at det var en muslimsk gruppering som stod bak dette. Men det var Anders Behring Breivik som ble skrevet inn i norsk historie, et skammelig kapittel historie . En nordmann vi sammen med NS og Bonepartiets Quisling ikke er stolt av.Anders Behring Breivik er snart dømt til fengsel eller forvaring , samme hva, bare han blir holdt unna folk og ikke kan gå fri noen gang. Det kan synes som han ikke blir dømt nok hvis han er utilregnlig. En drøy rettsak i tid. En tvilsom sak i ytringsfrihetens lys også.ABB er klubbet ned av dommeren utallige ganger. Samme hvor sprø og gale tanker mannen gir til kjenne ,og ABB forsøkte også forsøkte å bruke rettsaken som en mikrofon til å hevde politiske meninger, er kneblet på sett og hvis.
Det er rettet lys mot Arbeiderpartiet og AUF forståelig nok, siden terroren og drapene var rettet mot medlemmer og sentrale personer i norsk samfunnsliv med Ap medlemskap.
Men det er alikevel med viss bismak erfaringene i ettertid.Ytinger er mer kontrollert og definert hva som er stuerent å mene eller skrive.Det er vanskelig å være muslim kritisk i sosiale media uten å havne i bås med ekstremister og rasister på ytterfløy.
Mange hendelser blir koblet mot 22/7/11 , hva med for eksempel 22. Juli og romfolket?
Virkeligheten i Norge defineres for ofte til

Det er noe massivt og flott med rosetog og markeringer.Men 100000 roser samtidig i luften kan også gi andre assosiasjoner sytti år tilbake i tid.

Martyrbide med lavt pressisjonsnivå
AP/AUF har satt seg selv i et martyrbilde etter hendelsene for 12 mnd siden.Er ikke sikker på det er bevisst , men det er blitt slik. Det ikke det helt storepresisjons nivå fra Aps talsmenn og kvinner. AP er angrepet fra noe som de selv definerer som høyresiden.
Høyre siden er samtidig noe AP og Kolberg bruker som skremsel. Høyre siden er urettmessig synonymt med økte forskjeller blandt folk og privatisering av helsestell.

Eskil Pedersen kobler arbeiderklassen i Norge med Bruce Springsteen .
Leder av AUF Eskil Pedersen , prøver å koble Bruce Springsteen med arbeider bevegelsen.En ivrig velstående demokrat fra USA har fint lite med Arbeiderpartiet i Norge å gjøre.Det gjenstår å se om Bruce Springsteen er med på markeringen i dag. Om Bruce Springsteen med eller uten E-street Band skulle dukke opp på Rådhusplassen skal ikke se bort fra sammen blanding.
Som Høyre velger favner han også meg , Bruce Springsteen er en inkluderende artist for alle også velgere fra alle lag av befolkningen, ikke bare arbeiderbevegelsen. Det går uansett en tynn linje her mellom det tragisk og forferdelige og de emosjonelle linjer en støter på.
Mulig jeg legger for mye politikk og polariserer vel mye.Men Arbeiderpartiets virkelighet er ganske polemisk i denne saken.

Den 22/7/11 er like mye en vekker for oss som tror på demokratiske løsninger. Herr Breivik trodde de han ikke er enig med kunne fjernes med en bombe og massakreres.Den løsningen tror ikke jeg på.

Reklamer
Kategorier:Uncategorized
  1. Ingen kommentarer så langt.
  1. No trackbacks yet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: