Hjem > Uncategorized > Bryr vi østlendinger oss om oljeboring rundt Lofoten ,Vesterålen og Senja ?

Bryr vi østlendinger oss om oljeboring rundt Lofoten ,Vesterålen og Senja ?


Det er noe talentløst og krampaktig over SV. Det virker som de ennå ikke har funnet en sak som kan øke oppslutningen om partiet. Det kan virke som en taktisk bommert SVs tidlige og bastante markering av standpunkt mot oljeboring ved Lofoten. Regjeringspartner Arbeiderpartiets programkomite har åpnet for å vurdere oljeboring. Vurdere er det samme som overveie , klassifisere eller bedømme . Arbeiderpartiet vil som en del av regjeringen kanskje gå inn for å bore etter olje ved Lofoten ,Vesterålen og Senja. En vurdering er ikke det samme som at det blir oljeboring en gang i fremtiden. Selv om lokale AP ordførere rundt Lofoten, Vesterålen og Senja er tilhengere av oljeboring i området , så har allikevel ikke Ap sentralt tatt et endelig standpunkt om oljeboring.

LO oppgitt over SV.
LOs nestleder Gerd Kristiansen kommenterer i Aftenposten i dag : «Trasig hvis man kommer med trusler om regjeringssamarbeid. Hun håper at de rødgrønne vil tilpasse hverandre i oljeboringsstriden.»

Lenge før 3-partiregjeringen er klar til å ta sitt endelige standpunkt truer SV med regjeringskrise. Sosialistisk Venstreparti vil ikke en gang utrede konsekvensene av oljeboring.

Rasjonelt sett skulle en anta at etter konsekvensene av oljeboring var klar, kan partier og andre gjøre seg opp en mening for eller mot.
Men SV ser ikke ut til å gå frem på den måten, SV har bestemt seg lenge før alle andre partier. Hvis regjeringspartner Arbeiderpartiet så mye som våger å undersøke saken for å debattere internt og så å ta et eget endelig standpunkt, truer SV med å bryte regjerings samarbeide. Skjønner ikke hvordan SV kan forsøke å presse APs programarbeid ?

Solidariteten har etter hvert fått trange kår og er utarmet.
Sikkert jubel i SV nå så lenge Audun Lysbakken og co lever i troen på at partiet har en sak å markere seg på mot valget. Er i tvil om SV klarer å mobilisere velgere nasjonalt på denne saken. Bryr vi østlendinger oss (hvor mange bor som et stort velger potensiale for SV)om oljeboring rundt Lofoten, Vesterålen og Senja? Bryr vi østlendinger oss om oljeboring rundt Lofoten ,Vesterålen og Senja, en sak som egentlig ikke er en sak ennå?

Østlendinger i sympati med Lofotværinger?
Tror SV at de kan mobiliserer velgere på Østlandet for en sak som berører befolkningen og området i Lofoten ,Vesterålen og Senja?
Bryr folk i tett bebyggede områder på Østlandet seg egentlig om konsekvensene så langt unna som Nordland fylke? Oljeboring ved Lofoten ,Vesterålen og Senja er ikke en sak som vil bringe de store masser på barrikadene. SVs forståelse av solidaritet har etter hvert fått trange kår.

Dette er ikke et forsøk på å argumentere for eller mot oljeboring i Lofoten, for meg er det for tidlig å ha en mening om dette.
SV befinner seg ideologisk ennå i 1975 , året da partiet ble dannet. Solidaritet er siden den gang blitt et utvannet begrep og vil neppe bli vekket til live i en sak om oljeboring som gagner folk flest lommebok.

groven

Reklamer
Kategorier:Uncategorized
  1. Ingen kommentarer så langt.
  1. No trackbacks yet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: